Menu okolicznościowe

Cena 150 PLN

+ 10 % serwis

Przystawki

Domowy chleb z ziołowym masłem.

Śledź w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno, zielony ogórek w hyćce, koper, mus z czarnej porzeczki, jogurt nadbużański.

Talerz polskich serów zagrodowych z sezonowymi konfiturami i orzechami 

Talerz mięsnych specjałów: schab pieczony, pasztet z dziczyzny, kaszanka, kiełbasa wędzona, salceson, kiełbasa z dzika, domowy smalec z sosami i marynatami 

Sałatka z chrupiącego kalafiora, prażonych orzechów włoskich i roszponki
z dressingiem pomarańczowo-makowym (vege) 

Mix pierogów 

Zupy

Rosół z domowym makaronem

Krem z białych warzyw z łososiem i oliwą truflową 

Dania główne

Polędwiczka wieprzowa w sosie cytrynowo-winnym z kopytkami i pieczonymi warzywami

Kaczka w sosie żurawinowo – pomarańczowym z pieczonymi jabłkami i żurawiną 

podawana z kluseczkami miętowymi i buraczkami

Filet z sandacza z sosem z szyjek rakowych, serwowane z młodymi ziemniakami koprem i warzywami

Deser

Tort bezowy z aksamitnym kremem z mascarpone do wybory kolor różowy lub niebieski. 

 

woda, kawa, herbata, sok