Dania główne

  • 65PLN

    Polędwica z dzika

    flambirowana, z sosem demi-glace z czerwonym winem i jałowcem podana z borowikami

  • 49PLN

    Żeberka w sosie śliwkowym

  • 72PLN

    Stek z polędwicy wołowej

    z sosem pieprzowym

  • 46PLN

    Bitki wołowe

    duszone w sosie z grzybów leśnych

  • 56PLN

    Połówka kaczki

    w sosie żurawinowo – pomarańczowym z pieczonymi jabłkami i żurawiną

  • 52PLN

    Cielęcina wolno pieczona

    w sosie polskim

  • 69PLN

    Golonka z sosem z ciemnego piwa i miodu

  • 36PLN

    Złotnicki schabowy z kością

  • 39PLN

    Polędwiczka wieprzowa

    w sosie cytrynowo-winnym

  • 65PLN

    Halibut z sosem koperkowym

  • 59PLN

    Filet z sandacza

    z sosem z szyjek rakowych

Desery

  • 24PLN

    Szarlotka z maślaną kruszonką

    podana z kulką lodów waniliowych

  • 24PLN

    Beza z aksamitnym kremem

    podawana z musem z sezonowych owoców

  • 24PLN

    Ciastko czekoladowe

    z orzechami laskowymi, podawane na ciepło z sorbetem porzeczkowym

  • 24PLN

    Sernik z białą czekoladą

    i musem z sezonowych owoców

  • 21PLN

    Lody w pucharku

    podawane z sezonowymi owocami i domową słodką śmietaną

Przystawki ciepłe

  • 36PLN

    Bigos z dziczyzną i grzybami leśnymi

    podany w chlebie

  • 28PLN

    Gołąbek w sosie pomidorowym z ziemniakami i koprem

  • 39PLN

    Mix pierogów

  • 28PLN

    Pierogi z kapustą i grzybami z cebulką

  • 28PLN

    Pierogi ruskie z cebulką

  • 28PLN

    Pierogi z mięsem

  • 28PLN

    Pierogi ze szpinakiem i oscypkiem

Przystawki zimne

  • 49PLN/89PLN

    Talerz mięsnych specjałów

    • Small - 49PLN
    • Medium - 89PLN

    schab pieczony, pasztet z dziczyzny, kaszanka, kiełbasa wędzona, salceson, kiełbasa z dzika, domowy smalec z sosami i marynatami

  • 49PLN/89PLN

    Talerz polskich serów zagrodowych

    • Small - 49PLN
    • Medium - 89PLN

    z sezonowymi konfiturami i orzechami

  • 22PLN

    Śledź w oleju rzepakowym

    tłoczonym na zimno, zielony ogórek w hyćce, koper, mus z czarnej porzeczki, jogurt nadbużański

  • 39PLN

    Tatar z polędwicy wołowej

    ze świeżym żółtkiem, cebulką, ogórkiem i marynowanymi grzybkami

  • 19PLN

    Nóżki w galarecie

    z grzybowo-octowm winegretem i chrzanowym majonezem

Sałatki

  • 38 PLN

    Sałatka na ciepło z karmelizowanymi burakami w hyćce

    Sałatka na ciepło z karmelizowanymi burakami w hyćce i duszonym szpinakiem, ravioli z kalarepy z kozim serem i słodkimi rodzynkami oraz z emulsją z prażonych orzechów laskowych.

  • 29PLN

    Sałatka z chrupiącego kalafiora

    prażonych orzechów włoskich i roszponki z dressingiem pomarańczowo-makowym (vege)

  • 35PLN

    Sałatka z nowalijek

    sałata, szpinak, rzodkiewka,młody ogórek w hyćce, koper z wędzoną sieją, emilgraną i jajkiem z dressingiem cytrynowym

  • 38PLN

    Zielone sałaty z wątróbką drobiową

    w sosie miodowo – koniakowym

Zupy

  • dawne smaki dawne smaki
    19PLN

    Rosół

    z domowym makaronem

  • 29PLN

    Żurek

    na wędzonce, z jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie

  • 22PLN

    Flaki wołowe

    na ostro z imbirem i gałką muszkatołową

  • 25PLN

    Chłodnik

    klasyczny na botwinie z jajkiem (sezonowo)

  • 29PLN

    Krem z leśnych grzybów

    z oliwą truflową

  • 18PLN

    Zupa dnia

    od Pn. do Pt.