Menu świąteczne
Cena 165 PLN
+ 10 % serwis
Przystawki
- Śledź z cebulką, ogórkiem i olejem lnianym
- Pierś z kurczaka w galarecie
- Śledź pod pierzynka z jajkiem i serem zagrodowym
- Karp w galarecie
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Pasztet z żurawiną
Przystawki ciepłe
- Ryba po grecku z warzywami korzennymi
- Pierogi z kapusta i grzybami okraszone cebulką
Zupy
- Barszcz czerwony z uszkami
- Grzybowa z łazankami i koprem
Dania główne
- Filet z pstrąga w sosie migdałowym z kaszą jaglaną i maślanymi warzywami
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, domowe kopytka i kapusta zasmażana z pomidorem
- Wolno pieczona wołowina w sosie własnym, gratine ziemniak i warzywa pieczone
Deser
- Sernik świąteczny z polewą czekoladową i skórką pomarańczy
- Migdałowy makowiec z rodzynkami
Kompot z suszu
woda/kawa/herbata
Menu świąteczne
Cena 185 PLN
+ 10 % serwis
Przystawki
- Śledź z cebulką, ogórkiem i olejem lnianym
- Pierś z kurczaka wgalarecie
- Śledź pod pierzynka z jajkiem i serem zagrodowym
- Karp w galarecie
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Pasztet z żurawiną
- Grawlax z łososia
Przystawki ciepłe
- Ryba po grecku z warzywami korzennymi
- Pierogi z kapusta i grzybami okraszone cebulką
Zupy
- Barszcz czerwony z uszkami
- Grzybowa z łazankami i koprem
Dania główne
- Pieczona kaczka z sosem żurawinowym, jabłko z cynamonem, maślane kluski leniwe z buraczkami
- Łosoś w sosie piernikowym, podawany z młodym ziemniakiem, brokułem i marchwią
- Bitki wołowe w sosie grzybowym, serwowane z kaszą gryczaną, sałatką z ogórka kiszonego i cebulki w sosie musztardowo miodowym
Deser
- Sernik świąteczny z polewą czekoladową i skórką pomarańczy
- Migdałowy makowiec z rodzynkami
Kompot z suszu
woda/kawa/herbata
Telefon kontaktowy: 22 465 83 20
E-mail: info@dawnesmaki.pl