Menu okolicznościowe

Cena 145 PLN

+ 10 % serwis

Przystawki

  • Nóżki w galarecie z grzybowo-octowym winegretem i chrzanowym majonezem
  • Sałatka z chrupiącego kalafiora, prażonych orzechów włoskich i roszponki z dressingiem pomarańczowo-makowym
  • Śledź w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno, zielony ogórek w hyćce, koper, mus z czarnej porzeczki, jogurt nadbużański
  • Talerz mięsnych specjałów: Schab pieczony, pasztet z dziczyzny, kaszanka, kiełbasa wędzona, salceson, kiełbasa z dzika, domowy smalec z sosami i marynatami

Zupy do wyboru

  • Żurek na wędzonce, z jajkiem i białą kiełbasą podany w chlebie
  • Flaki wołowe na ostro z imbirem i gałką muszkatołową
  • Rosół z domowym makaronem

Drugie danie do wyboru

  • Pierogi ze szpinakiem i pachnącym grillowanym oscypkiem
  • Pierogi ruskie okraszone złocistą cebulką
  • Złotnicki kotlet schabowy, serwowany z młodymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
  • Polędwiczka wieprzowa w sosie cytrynowo – winnym, serwowane z młodymi ziemniakami i sałatami ogrodowymi z sosem winegret
  • Wołowina wolno duszona z kopytkami i buraczkami
  • Pieczony dorsz w sosie cytrynowym, podawany z ryżem jaśminowym i gotowanymi warzywami

Desery

  • Sernik z musem malinowy
  • Szarlotka z maślaną kruszonką
  • Beza z aksamitnym kremem podawana z musem z sezonowych owoców
  • Woda / kawa / herbata

Cena 185 PLN

+ 10 % serwis

Przystawki

  • Nóżki w galarecie z grzybowo-octowym winegretem i chrzanowym majonezem
  • Sałatka z chrupiącego kalafiora, prażonych orzechów włoskich i roszponki z dressingiem pomarańczowo-makowym
  • Śledź w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno, zielony ogórek w hyćce, koper, mus z czarnej porzeczki, jogurt nadbużański
  • Talerz mięsnych specjałów: Schab pieczony, pasztet z dziczyzny, kaszanka, kiełbasa wędzona, salceson, kiełbasa z dzika, domowy smalec z sosami i marynatami
  • Talerz polskich serów zagrodowych z sezonowymi konfiturami i orzechami

Zupy do wyboru

  • Flaki wołowe na ostro z imbirem i gałką muszkatołową
  • Żurek na wędzonce, z jajkiem i białą kiełbasą, podany w chlebie
  • Rosół z domowym makaronem

Drugie danie do wyboru

  • Połówka kaczki w sosie żurawinowo-pomarańczowym z pieczonymi jabłkami i żurawiną podawana z kluseczkami miętowymi i buraczkami
  • Polędwica z dzika flambirowana z pieczonymi młodymi warzywami korzeniowymi, z sosem demi glace z czerwonym winem i jałowcem
  • Cielęcina wolno pieczona w sosie polskim, podawana z kopytkami i pieczonymi warzywami
  • Filet z sandacza z sosem z szyjek rakowych, serwowane z młodymi ziemniakami koprem pachnące

Desery

  • Sernik z musem malinowy
  • Szarlotka z maślaną kruszonką
  • Beza z aksamitnym kremem podawana z musem z sezonowych owoców
  • Ciastko czekoladowe z orzechami laskowymi, podawane na ciepło z sorbetem porzeczkowym
  • Woda / kawa / herbata